Ideea Microsoft de a aduce aplicațiile Android în Windows a fost părăsita. Proiectul Astoria a fost pus in așteptare.

transfer-videos-from-android-windows-10.w654Ideea Microsoft de a aduce aplicațiile din Android in Windows 10 nu mai exista. Deși au fost numeroase zvonuri pe aceasta tema proiectul poate fi considerat mort.

Proiectul purta numele „Astoria” si fost anunțat la conferința Microsoft Build Developer. Acesta avea rolul de a crea o conexiune intre Android si Windows si ducea la eliminarea limitelor când venea vorba de aplicații.

Eșecul proiectului este confirmat abia acum de către Microsoft. Majoritatea aplicațiilor de Android care nu au până acum și o versiune pentru iOS vor rămâne pe dinafara ecosistemului Windows Phone, spre neplăcerea celor care au investit deja în noile telefoane cu Windows 10.

Acum câteva zile Microsoft a cumpărat Xamarin, un startup ce le permite dezvoltatorilor sa scrie aplicații intr-un singur limbaj de programare acesta putând fi personalizat pentru fiecare sistem de operare. Microsoft a spus ca dezvoltatorii trebuie sa privească către tool-ul de migrare pentru iOS, Project Islandwood sau sa folosească Xamarin.

Microsoft înțelege ca a pierdut lupta cu Android si iOS. A pierdut ultimii doi ani sa se asigure ca propriile aplicații sunt disponibile pe ambele platforme, iar acum încearcă sa ajute dezvoltatorii terți sa facă același lucru. Faptul ca Microsoft a renuntat la aceasta idee si se implica mai mult pe partea dezvoltare pentru iOS, arata ca acolo este mai mult profit.

Decizia Microsoft de a lucra exclusiv la compatibilitatea cu platforma iOS vine din rațiuni financiare, dar și practice, platforma Apple bucurându-se de mai multe aplicații exclusive iOS decât platforma susținută de Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*